Start
  Webshop/Utförsäljning Websho
Pil Om företaget
  Sjöbergs historia
  Aktuellt & mässor
  Bildbank / Filmer Youtube
  Tillverkning
  Hyvelbänkens möjligheter
  Skötsel och underhåll
  Miljö- och kvalitetspolicy
  Återförsäljare
  Monteringsanvisningar PDF
  Beställ katalog PDF
  Produktblad PDF
  Vill du jobba hos oss?
  Kontakt
  
  HOBBY & PROFFS
  Proffs
  Hobby
  
  SKOLA
& OFFENTLIG MILJÖ
  Skola, träslöjd
  Skola, textilslöjd
  
  MASKINER & VERKTYG
  Maskiner
  Verktyg
  Spånsug/luftrening
  
  FÖRVARING
  Skåp & förvaring
FSC

Facebook Sjöbergs Workbenches AB
Fabriksgatan 1
SE-576 95 Stockaryd
Tel +46 382-257 00
office@sjobergs.se
Kontakt >
Sjöbergs historia


\\\"Axel  
Axel Sjöberg
Axel Sjöberg, född 1897, började sin yrkesbana som snickarlärling hos snickarmästare August i Björneberg. Axel gifte sig med Maja och en del av andra våningen i familjens hus blev en liten snickarverkstad och Axel började göra möbler. Ganska snabbt blev huset för litet och Axel byggde ett litet hus på gården som blev den första snickarverkstaden. Tillverkningen bestod främst av hela möblemang, karosserier av trä för bilar och vattenpumpar i trä och mycket annat på beställning. Under andra världskriget blev gengasved till bilar den största och mest lönsamma produkten. Hyvelbänkar började Axel Sjöberg tillverka 1932 främst för industri och hantverk.

1947 tar Axels barn över verksamheten. Ny fabrik byggdes och produktionen rationaliserades. Man tillverkade köksinredningar, inredningar för kyrkor, trappor och naturligtvis även hyvelbänkar. På 50-talet började också skolorna att köpa hyvelbänkar till träslöjden. 1959 for Bo-E, en yngre broder, till USA. Det resulterade i en utmärkelse i Sacramento. Hyvelbänken blev belönad med Guldmedalj för god design! Detta ökade företagets försäljning. I början av 60-talet började försäljningen av hyvelbänkar ta fart och bröderna byggde en ny hyvelbänksfabrik. Under några år var tillverkningen av hyvelbänkar omkring 30.000/år. 1968 fick Sjöbergs efter långa förhandlingar hem en stor order på 1850 bänkar till skolor i Etiopien.
I mitten av 1970-talet tar Axels barnbarn Johan över företaget tillsammans med sin yngste farbror Bo-E Sjöberg. År 2000 har Sjöbergs hittat flera stora kunder i USA och man tar hem sin första stora USA-order på ca 12 miljoner SEK. USA och Tyskland blir nu de 2 viktigaste exportländerna för Sjöbergs.

Sjöbergs ägdes under några år av olika utvecklingsbolag men år 2006 blir Sjöbergs åter ett familjeföretag och drivs i dag av Jan Möllefors och Johan Sjöberg, båda med koppling till grundaren Axel Sjöberg. Företaget har under senare år investerat i både fastighet och maskiner och står idag väl rustade för att etablera sig på nya marknader. Sjöbergs jobbar i dag kontinuerligt med kunder i ca 20 länder. Sjöbergs är i dag ledande på hyvelbänksmarknaden, både inom Sverige och utomlands. Produktionen ligger i Stockaryd.
Vi levererar och tillverkar i stort sett till alla skolor i Sverige. Inte bara hyvelbänkar utan skåp, tillbehör, allt till textilsalar som sy-, klipp och strykbord och skåp för material.

Sjöbergs startade sin verksamhet i Stockaryd och all produktion sker fortfarande på orten. Ett samhälle utmed stambanan Stockholm–Malmö med ca 1500 invånare.

Hälften av vår tillverkning som proffs- och hobbybänkar går på export.
– Kvalitet och hållbara produkter är våra ledord. Vi kan med stolthet erbjuda 10 års garanti. Företaget är ISO-certifierat när det gäller kvalitet och miljö. Vi jobbar intensivt för att kunna leverera våra produkter i FSC-märkt material.Copyright © Sjöbergs Workbenches AB